Предстоящи събития в страната за днес, 29 октомври
Секция: Предстоящи събития
29 Октомври 2014 08:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 29 октомври

/КРОСС/ ***

София
От 9 ч. ще започне първото редовно заседание на XLIII Народно събрание.

***
София
От 10 ч. правителството ще проведе седмичното си заседание в сградата на Министерския съвет.

***
Велико Търново
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в международната дискусия „25 години по-късно", която ще се проведе в аулата на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий".

***
София
Президентът Росен Плевнелиев ще връчи Почетния знак на държавния глава на Българския олимпийски комитет по повод неговата 90-годишнина в Гербовата зала на „Дондуков" 2.

***
София
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще вземе участие в тържествената церемония по дипломирането на Випуск 2014 на Академията на МВР.

***
София
От 10 ч. в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод стартирането на Национална информационна кампания „ИМА СМИСЪЛ да знаеш повече", посветена на рака на главата и шията.

***
София
От 10 ч. в салона на Народно читалище „Николай Хайтов-1936" ще се състои Четвъртата национална научна конференция „Публицистиката на Николай Хайтов", посветена на 95-годишнината от рождението на писателя. От 18.30 ч. в салона на читалището ще се връчи XI-та литературна награда в Националния конкурс за белетристика и публицистика „Николай Хайтов".

***
София
От 10.30 ч. на брифинг в сградата на ГД „Охранителна полиция" ще бъдат оповестени подробности по повод полицейската операция „24 часа контрол на скоростта", която се провежда за първи път в страната.

***
София
От 11 ч. в ректората на Университета по архитектура, строителство и геодезия ще се състои пресконференция за оповестяване приключването на проект „Електронни форми за обучение в строителството, архитектурата и геодезията ЕФОСАГ".

***
София
В 11 ч. председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) инж. Стефан Цанков ще даде пресконференция в сградата на ДАМТН, на която ще бъдат отчетени резултатите от работата по контрола на качеството на горивата.

***
София
От 11 ч. в Националния пресклуб БТА Дружество на психолозите в България с подкрепата на Департамента по психология на ИИНЧ - БАН и СУ „Св. Климент Охридски" ще дадат пресконференция на тема: „Седми национален конгрес по психология /31 октомври - 2 ноември 2014 г., София".

***
София
От 12 ч. ще се състои официалното откриване на изложба "Designed in Poland" в МЕГА МОЛ. Изложбата представя полската школа в областта на дизайна на бижута и приложното изкуство.

***
София
От 12 ч. в Националния пресклуб БТА Политически клуб „Екогласност" ще даде пресконференция на тема: „Природата, подземните богатства и законът, прегазени от интересите на чужда компания, закриляна от министър в служебното правителство и посланик на държава от ЕС".

***
София
От 13 ч. в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще се състои пресконференция на която ще бъдат представени цялостните резултати и постижения от изпълнението на проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика" в периода 2009 - 2014 г. Пресконференцията е организирана от Асоциация на индустриалния капитал в България.

***
София
От 14 ч. в заседателна зала на ДП „Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за възлагане на обществена поръчка с предмет „Подмяна на индуктивни реактори с нови управляеми реактори за ТП Волуяк".

***
София
От 14 ч. в залата на СБЖ ще се проведе обществена дискусия на тема ,,Нов модел на управление в България", организирана от Форум ,,Граждански контрол".

***
София
От 16 ч. в аулата на Военномедицинска академия ще започне вторият ден от съвместния уъркшоп на Нов български университет ВМА на тема "ИТ технологии в развитието на съвременната медицинска наука и практика".

***
Благоевград
От 09.30 ч. в Заседателната зала (114) на учебен корпус 1 на ЮЗУ "Неофит Рилски" ще се проведе еднодневен курс на обучение по програмата TrainMiC®, разработена от Обединения Изследователски Център към Европейската комисия, информират от пресцентъра на висшето учебно заведение.

***
Благоевград
От 10.30 ч. ще започне тържествена церемония по време на която кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и посланикът на Ирландия Джон Бигър ще наградят участници в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците". Чрез конкурса се почита паметта на всички журналисти, които са загинали, защитавайки обществено значими каузи.

***
Благоевград
От 11 ч. Община Благоевград ще почете 100-годишнината от смъртта на Пейо Яворов с ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на големия поет в Градската градина.

***
Варна
От 10.30 ч. в аудитория „Доц. Димитър Клисаров" във Факултета по дентална медицина на Медицинския университет във Варна ще се проведе пресконференция за представяне на информация относно целите и очакваните резултати от стартирането на дейността на единствения по рода си Университетски дентален център в страната.

***
Варна
От 13.30 ч. на бул. „Княз Борис I" (на разклона за „Делфинариум" ) ще се състои брифинг на терен за оповестяване на подробности по повод полицейската операция „24 часа контрол на скоростта", която ще се проведе на 29 и 30 октомври във Варна и на територията на страната.

***
Варна
От 14 до 16 ч. общинският съветник от ПП ГЕРБ-Варна Анула Рашкова ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново
От 10 ч. в пресклуба на БТА-Велико Търново ще се състои пресконференция на групата на общинските съветници от БСП във Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново
От 10.30 ч. в кафе „Бианко" на етаж 3 в Mall Велико Търнов ще се проведе Училище за родители.

***
Велико Търново
От 11 ч. в парк "Кольо Фичето" ще се състои засаждане на японски вишни по повод 55 години българо-японски дипломатически отношения.

***
Велико Търново
От 14 ч. в Хуманитарна гимназия ще се състои празник по повод Деня на будителите.

***
Велико Търново
В 15 ч. в сградата на Факултет по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще се състои пресконференция, с която ще бъде открит Международен фестивал на стъклото.

***
Велико Търново
От 17.30 ч. в Културен център „Хлебна къща" на Самоводската чаршия ще се проведе Работилница: Маски от папие маше.

***
Горна Оряховица
От 17.30 ч. в Художествена галерия „Недялко Каранешев" ще се състои ХІІІ-та церемония по връчване на журналистически награди „Ряховски камъни" и представяне на последната книга на проф. Пламен Павлов „Векът на Цар Самуил", която е част от празничната програма, посветена на Деня на народните будители.

***
Кърджали
От 18 ч. във Военния клуб в града ще започне тържество по повод 1 ноември - Ден на народните будителите, организирано от Военен клуб - Кърджали, клуб „Будител"- РБ „Н.Й.Вапцаров" и клуб "Ахридос"- към СВВ-Кърджали.

***
Кюстендил
От 11.30 до 14.30 ч. на площад „Велбъжд" БЧК организира кампания за кръводаряване.

***
Пловдив
От 9 ч. в зала 5 Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Мариян К. Срещу него е повдигнато обвинение по чл.116 ал.1 т.3 от НК за това, че на 11 декември 2013 година в землището на с. Горнослав умишлено е умъртвил баща си Кольо К. Това е първо заседание по делото. Призовани са 19 свидетели и 10 вещи лица.

***
Пловдив
От 9 ч. в зала 9 Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу подсъдимите Виолета И. и Иван Х. Срещу тях е повдигнато обвинение по 115 ал.1 от НК за това, че на 17 декември 2012 година в Пловдив, в съучастие като съизвършители, са направили опит умишлено да умъртвят Георги Х., като опитът е останал недовършен поради независещи от волята им причини.

***
Пловдив
От 11.30 ч. в Дом на културата „Борис Христов", в малка конферентна зала, ет. 2 ще се проведе пресконференция на тема „Преглед на обществено - политическата обстановка в страната и неотложните мерки, които трябва да бъдат предприети за стабилизиране на държавата". Участие в пресконференцията ще вземат членове на ръководството на Конфедерацията, начело с президента на КНСБ Пламен Димитров.

***
Пловдив
От 13.30 ч. в зала 5 Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото срещу Геро Г. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 354а ал.2 и чл.244 ал.1 от НК, за това, че в периода от 3 до 22 февруари 2012 година при условията на продължавано престъпление на публично място е придобил, държал и разпространил кокаин и амфетамин на обща стойност 220 лв. на служител под прикритие. А през периода от 22 февруари до 13 юни същата година при условията на продължавано престъпление в съучастие с Людмил М. и Георги У. е прокарал в обръщение подправени парични знаци - 501 бр. банкноти с номинал 100 евро. Делото се разглежда при закрити врати.
***
Разград
От 10.30 ч. в зала № 712 на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната комисия по заетост.

***
Смолян
24-часова специализирана полицейска операция „Сигурни пътища" за контрол на скоростта ще се проведе в област Смолян.

***
Созопол
От 17.30 ч. Ще се проведе публично обсъждане на отчета на бюджета на община Созопол за 2014 година в залата на Кино-видео клуба на Читалище „Отец Паисий".

***
Стара Загора
От 11.30 ч. в Пресклуба на БТА - Стара Загора ще се проведе пресконференция на Групата на общинските съветници от БСП-БСДП в общинския съвет на Стара Загора.

***
Шумен
От 14.30 ч. в зала 2 на Областна администрация ще се проведе заседание на Постоянната комисия по заетостта в област Шумен.