Слави Бинев: В тройки не участваме
Секция: ПОЛИТИКА
29 Октомври 2014 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слави Бинев: В тройки не участваме

/КРОСС/ „Подтекстът е ясен - в тройки не участваме. Ще подкрепим програма, която е в интерес на обществото. Такава програма изключва по дефиниция участието на политически лидери и други заложници в едно управление", каза Слави Бинев в коментар на поисканото от Реформаторския блок правителство с участието на Патриотичния фронт.

„За мен не е важно какво иска Борисов. Интересуват ни единствено желанията и проблемите на хората, които искаме да защитим. Не зная кой се е объркал, ние имаме последователна позиция. В предложената от нас програма са заложени проблемите на обществото. За нас е важно не кой ще изпълнява тази програма, а качествата, които биха позволили нейното изпълнение", коментира още Бинев.

Той разкри, че вече има подготвен списък с министри в новия кабинет. „Видях написани имената на някакви хора и съм безкрайно учуден, защото за мен е редно да има конкурс. Избираме хора, които да управляват държавата и няма никакъв тест, който да докаже, че сме избрали най-добрия, а не сме поставили някой послушен", заяви Бинев.

Бинев посочи, че в заявената преди време оценка за Бойко Борисов - „тиквен Буда", „Бойко ме поръча", „Глупостта е основният ми опонент, а Борисов е явен представител на това", няма промяна. „Винаги стоя зад думите си. За мен не е важно какво иска Бойко Борисов. Интересуват ме единствено желанията и проблемите на хората, които трябва да защитим. Консенсусен, овладян човек ни трябва за премиер", посочи Бинев. Към Бойко Борисов има някакво недоверие, допълни той.

Ако дете се спъне в камък, ще има едно наум и няма да се спъне отново. Не зная как обществото може да се спъва отново, отбеляза Бинев, но допълни, че в името на партийната дисциплина е готов „да си прехапе езика".