Ангел Караньотов сложи край на кариерата си
Секция: СПОРТ
29 Октомври 2014 14:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ангел Караньотов сложи край на кариерата си

/КРОСС/Ангел Караньотов, 4-кратен европейски шампион и седми в генералното класиране на световното първенство по мотоциклетизъм в дисциплината супермото, реши да сложи край на своята професионална кариера.

Според неговия отбор, ръководен от баща му Ивайло Караньотов, причина е спирането на финансирането и отнемането на международните лицензи на водещите български състезатели, съобщи sportal.bg.

Това е принудило и Мартин Чой да кара с македонски лиценз в края на сезона, а останалите - да чакат началото на републиканския шампионат. "Спортът се е превърнал в политика, а аз отказвам да търпя това унижение. Усилията на Българската федерация по мотоциклетизъм явно са напразни, докато всичко е в ръцете на некомпетентни хора. Въпреки моите усилия и лишенията на моето семейство, нищо не зависи от нас", заяви Караньотов. Бащата на Ангел - Ивайло, също се изказа доста емоционално пред БТА. Според самия него, решението е окончателно и то няма как да бъде променено: "Вие може би не разбирате. Това се наслагва вече толкова много години, че в един момент става нетърпимо. Радвам се за Ангел, че взе това решение като зрял човек. Просто последната капка преля чашата". През последните години, а и най-вече в течение на настоящия сезон, Ангел Караньотов напомни на света за големия Димитър Рангелов, който доминираше в международния мотокрос в началото на 80-те години.