Касим Дал: Ако няма общи позиции в РБ, по-добре да се разделим
Секция: ПОЛИТИКА
29 Октомври 2014 15:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Касим Дал: Ако няма общи позиции в РБ, по-добре да се разделим

/КРОСС/ "Реформаторският блок не е взимал решение да се участва в коалиция, само ако в нея се включи официално и Патриотичния фронт." Това обяви в интервю за предаването на Дарик „Междуредие" Касим Дал, след като вчера Радан Кънев и Меглена Кунева обявиха тъкмо тази позиция на реформаторите.

Касим Дал подчерта, че в блока няма единно мнение за Патриотите, но беше категоричен, че не може да има тройна коалиция. Той смята, че трябва да се сложи край на боричканията в Реформаторския блок, като призна, че представители на различни формации правят опити да водят паралелни разговори с ГЕРБ.

„Ако няма да се вземат единни решения в блока, по-добре е да се разделим", каза той.

„Не трябва да се страхуваме от нови избори, напротив. Не може тази агония да продължава. Час по-скоро ГЕРБ трябва да вземат инициативата. Мисля, че няма друг изход няма, освен да се направи правителство на малцинството - или само ГЕРБ, или ГЕРБ и Реформаторите. Друго решение няма, или се отива на избори", каза още Дал.

Касим Дал добави, че днес се събира Гражданският съвет към блока и най-вероятно тези дни ще се реши проблема с ПФ.

Касим Дал коментира и проблема с вземането на решенията в РБ: „За съжаление, тези проблеми трябваше да ги решим още след евроизборите. Оставихме ги във времето и сега виждаме, че сме сбъркали. Има апетити към власт, първо от нас си трябва да променяме. Коалиция с Патриотите няма да има според мен".