Има готовност за евакуация на хора в Габровско, бедственото положение остава
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Октомври 2014 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Има готовност за евакуация на хора в Габровско, бедственото положение остава

/КРОСС/ Бедственото положение в община Габрово остава в сила, заяви на пресконференция кметът Таня Христова. До обед днес без ток са повече населени места, отколкото снощи. Квартал Водици и 22 села нямат електрозахранване.

Има места, които от събота са без ток и ако се наложи, Общината има готовност да евакуира населението, стана ясно от думите на Таня Христова. Те могат да бъдат настанени при роднини или в сгради, собственост на Общината. Таня Христова поясни, че към настоящия момент това не се налага, предава Дарик.

Личната намеса на областния управител Лиляна Хранова е осигурила пристигането в Габрово на управителя на "Енерго-ПРО" Стефан Абаджиев, след което са пристигнали и екипи на дружеството от други областни градове.

Падащите дървета, които се изкореняват заради тежкия сняг ще бъдат най-голямото предизвикателство, смята кметът.

Топлофикация е успяла да отстрани аварията, която не позволяваше да се пусне парното за абонатите. В детските градини температурите все още не са задоволителни.

Няма получени сигнали за бедстващи хора, където е необходимо е осигурена доставка на стоки.

Община Габрово ще потърси съдействие от държавата в лицето на Междуведомствената комисия, но към момента не може да бъде назована сума.