Екипи от други ГКПП поеха митническия контрол на Лесово
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Ноември 2014 16:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екипи от други ГКПП поеха митническия контрол на Лесово

/КРОСС/ Към 15 ч. на 2 ноември работата на ГКПП Лесово е възобновена. Митническият контрол е поет от специално формирани екипи от други ГКПП, съобщава съобщава директорът на отдел „Връзки с обществеността" към Прокуратурата Малина Александрова.

Разпоредена и координирана от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност" Владимир Писанчев, операцията в ГКПП Лесово е започнала в 23.30 ч. на 1 ноември. Разследването е за корупционни действия, осъществени от служители на Агенция „Митници" в ГКПП Лесово. Ръководството на Агенция „Митници" и директорът Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите.

Задържани са всички митничари от двете смени, което е наложило и затваряне на граничния пункт, поради невъзможност да се осигури митнически контрол на преминаващите държавната граница МПС и лица.

В хода на разследването към момента са извършени претърсвания на повече от 40 адреса (служебни помещения в ГКПП и домашни адреси), проведени са и множество разпити и разпознавания от агентите на ДАНС и прокурорите, иззети са пари в левове и различна чужда валута (евро, щатски долари, турски лири и др.).

Процесуално-следствените действия продължават.

Подробности ще бъдат съобщени допълнително на 3 ноември.