НИМХ: Максимална температура до 13°, слънце и мъгли
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Ноември 2014 17:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НИМХ: Максимална температура до 13°, слънце и мъгли

/КРОСС/ През нощта ще е почти тихо, в много райони с ниска облачност, без валежи. Минималните температури ще са между -1° и 4°. В София - около 3°. Утре над по-голямата част от страната ще има ниска облачност. На места в сутрешните часове в равнините, низините и котловините ще се образува мъгла. По-значителни разкъсвания на облачността и слънчеви часове ще има след обяд над централните райони на Дунавската равнина, Предбалкана и високите полета. В източните райони ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 11°, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°, температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево, в по-ниските части - облачно и мъгливо. Вятърът ще е до умерен от север-североизток, вечерта ще се ориентира от запад. Максимална температура на 1200 м.н.в. - около 7°, на 2000 метра - около 3°.

През следващите дни времето ще остане без съществена промяна - в равнинната част на страната ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Подобрение на видимостта или разкъсване на облачността ще настъпва в часовете около и след обяд. В планините ще е слънчево и сравнително топло. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, максималните между 9° и 14°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла и значителна ниска облачност. В четвъртък ще духа слаб южен вятър и в повече райони мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва и намалява. Там и дневните температури ще са по-високи от предишните дни.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.