Меглена Кунева: Готови сме с програмната декларация по ключови приоритети
Секция: ПОЛИТИКА
02 Ноември 2014 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Меглена Кунева: Готови сме с програмната декларация по ключови приоритети

/КРОСС/ Приемането на програмната декларация във вида, в който сме я изготвили, би ни дало достатъчно сигурност за смисъла от създаването на едно стабилно управление, заяви Меглена Кунева след проведените консултации между Реформаторския блок и ГЕРБ за съставяне на правителство.

„Срещата изчисти част от текстовете. Остават само редакционни корекции, които двете групи ще огледат тази вечер и утре до обяд. На практика сме приключили с програмната декларация по ключови приоритети. Има 20 отделни теми по отделни приоритети, които са обяснени достатъчно подробно за програмна декларация с подточки", заяви Кунева.

„Това не е било предмет на обсъждане. Казахме с какво ще се занимаваме. Това е интересно, но ние се концентрирахме върху програмната декларация. До вторник на обяд вероятно ще бъдем готови с всички останали елементи. Ако тя бъде приета, както сме я изготвили, това ни дава достатъчно сигурност, че има смисъл да се направи едно стабилно управление на България. Когато има програма, ще се намерят подходящи хора, които да я изпълнят", каза Кунева в коментар на заявената от ГЕРБ готовност да подкрепят кандидатура на Радан Кънев за премиер.