Джокович триумфира в Париж
Секция: СПОРТ
02 Ноември 2014 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джокович триумфира в Париж

/КРОСС/ Сръбският тенисист Новак Джокович стана шампион в турнира от сериите „Мастърс" в Париж. Водачът в световната ранглиста спечели с 6:2, 6:3 срещу Милош Раонич.

Той постигна победа номер 600 в кариерата си. С нея успя да стане първият тенисист, който защитава титлата си в надпреварата във френската столица. Шампионът стъпва на върха в турнир от сериите „Мастърс" за 20-ти път, а в Париж това е третият му триумф - след 2009 и 2013 година.

Джокович е петият тенисист сред тези, които се състезават в момента и имат 600 или повече победи. Останалите са Роджър Федерер (991), Рафаел Надал (706), Лейтън Хюит (611) и Давид Ферер (602).

Въпреки убедителния резултат обаче сърбинът трябваше да положи много усилия, за да заслужи победата. Той започна и двата сета идентично - с преднина от 3:0 след ранен пробив.

В първия сет Раонич намали на 1:3, а след това притисна Джокович и се доближи до пробив. След оспорван гейм водачът в световната ранглиста успя да спечели сервис-гейма си.

Двамата показаха хубав тенис и след вълнуващи разигравания се стигна до 6:2 в полза на шампиона.

При 5:2 във втория сет Джокович имаше две възможности за пробив и за спечелване на мача. Раонич се възползва от силния си сервис и измъкна гейма. В следващия сърбинът отново поведе с 40:15, но този път при свой сервис той стигна до победата в двубоя.