Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
03 Ноември 2014 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

София
Президентът Росен Плевнелиев ще проведе консултации с парламентарните групи „Български демократичен център" и „Патриотичен фронт". Президентът ще обсъди с политическите партии неотложните задачи и реформи, които са на дневен ред, и приоритетите на 43-ото Народно събрание.

***
София
От 10.00 часа на тържествена церемония в Гранитната зала на Министерския съвет министър-председателят проф. Георги Близнашки ще връчи наградата „Св. Паисий Хилендарски" за 2014 г. на акад. Антон Дончев.

***
София
От 09.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Емилия Масларова, срещу която са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери.

***
София
От 09.30 часа Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Марян Атанасов, Ивайло Симеонов, Вергил Славов, Александър Йорданов и Йосиф Йосифов, които са обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел убийства.

***
София
От 10.00 часа в хотел „Анел" ще се състои публично сформиране на Младежки общински съвет за районите Възраждане и Сердика на Столична община.

***
София
От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Михаил Парасков, обвинен в организиране и ръководене на престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София
От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Албена Черими и Емил Костадинов, обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА Сдружение „Дружба „Родина" ще даде пресконференция „Срещу лъжите и фалшификациите за българите мохамедани, срещу разбиването на единството на нацията и сатанизирането на България".

***
София
От 10.30 часа в сградата на Съюза на българските автомобилисти (площад „Позитано" №3) ще се проведе пресконференция по повод началото на традиционната кампания „Зима".

***
София
От 10.30 часа Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Кирил Томов, Милен Василев, Виктор Боцев, Габриел Боцев, Иван Атанасов, Георги Керацов, Николай Симеонов, Красимир Кръстев, Димитър Петков, Иван Кръстев, Емил Иванов, Георги Златков и Ангел Стефанов, обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София
От 10.30 часа Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Любен Джубрилов, Александър Стоянов, Илиян Стоянов, Георги Генчев, Тодор Атанасов и Стоян Тенекеджиев, обвинени в организиране и ръководене на престъпна група - чл.321, чл. 321а НК.

***
София
От 10.30 часа ще бъде официално открита реконструираната Клиника по нефрология на Александровска болница по случай 135 години от основаването и 130 години от именуването на Александровска болница.

***
София
От 11.00 часа в Клиниката по детски болести на Александровска болница (ул. „Здраве", зад сградата на „Майчин дом") ще гостува вокална група „Радиодеца" с диригент Илина Тодорова.

***
София
От 11.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков и министрите от социалния ресор - на здравеопазването Мирослав Ненков, на науката и образованието Румяна Коларова, на културата Мартин Иванов и на младежта и спорта Евгения Раданова ще дадат заключителна пресконференция за изпълнението на приоритетите на ръководените от тях министерства по време на мандата на служебния кабинет.

***
София
От 11.00 часа в зала „Средец" на хотел „Шератон" министърът на отбраната Велизар Шаламанов ще участва в срещата-дискусия на тема „Рискове и стратегически избори пред България".

***
София
От 11.00 часа в залата на Българска телеграфна агенция, бул. „Цариградско шосе" № 49, четвърти етаж, ще се състои пресконференция по повод откриването на Трети международен фестивал на стъклото.

***
София
От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА Институтът за икономика и международни отношения и Фондация „Фридрих Еберт" организира дискусия и представяне на второто годишно изследване „Борбата с бедността в България: макроикономика, етнически аспекти, евроинтеграция, ролята на туризма".

***
София
От 13.30 часа 7 състав на Софийски апелативен съд ще заседава по делото срещу Атанас Вълков, подсъдим за престъпление по служба, свързано със съставяне на документи с невярно съдържани.

***
София
От 18.00 часа в галерия „Аросита" (ул. „Врабча" 12б) ще бъде открита изложба на Борис Шпейзман и Анастасия Андреева.

***
София
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои официално юбилейно тържество на Александровска болница, на което ще бъдат наградени най-изявените специалисти на болницата.

***
София
От 19.30 часа в Червена зала Студио за документален театър „Vox Populi" организира вербатим спектакъл в поредицата „Невидими".

***
Банско
От 17.00 часа в читалище „Никола Вапцаров" - Банско ще се състои тържествена церемония по връчване на общински приз „Будител на годината 2014".

***
Благоевград
От 10.00 часа в Общински съвет на БСП Благоевград депутатът от коалиция „БСП лява България" Кристиан Вигенин ще проведе приемна с гражданите. Приемната е част от неговите регулярни срещи с граждани в областта.

***
Благоевград
От 14.00 часа, в зала 210 в сградата на община Благоевград ще бъдат отворени постъпили оферти за участие в обществена поръчка, възлагана по реда на Глава Осма „а" от ЗОП чрез публична покана с предмет: „Kомплексна консултантска услуга за изследване на ефективността на маркетинговите дейности по проект "Долината на Струма", финансиран с Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013г., регистрационен номер BG161РО001/3.2-03/2012/009, Схема за безвъзмездна финансова помощ: BG161РО001/3.2-03/2012 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите II".

***
Бургас
От 12.30 часа в Комплексен онкологичен център Бургас в конферентната зала ,ет.3 ще се проведе дарение на безплатни ехографски прегледи в рамките на кампанията „От любов към живота".

***
Бургас
От 13.30 часа на терминал „Автогара Юг" ще се състои официална церемония „Първа копка" за обект „Преустройство и реконструкция на терминал „Автогара Юг" и прилежаща територия, включително реконструкция на довеждащи и отвеждащи улични платна, светофарни уредби и съпътстваща техническа инфраструктура" по проект „Интегриран градски транспорт на Бургас".

***
Варна
В детския санаторно-оздравителен комплекс „Камчия" вицепрезидентът Маргарита Попова ще участва в церемонията по откриването на XV Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. По-рано през деня вицепрезидентът ще засади дръвче в „Алеята на историята".

***
Варна
От 13.00 часа на ул. Подвис, до Първа езикова гимназия екип от Първа езикова гимназия и доброволци от Българска асоциация на пострадали при катастрофи ще направят демонстрация на т. нар. ефект "забавител".

***
Велико Търново
От 11.00 часа в Пресклуб Велико Търново Агенцията по кадастър и Община Златарица ще представят разяснителна кампания относно правата и задълженията на собствениците на имоти в териториите, за които е открита процедура по изработване и одобряване на кадастрални карти и кадастрални регистри по реда на Закона за кадастъра и имотния регистър.


***
Велико Търново
От 13.30 часа в зала 30 на Младежки дом, Велико Търново ще се състои „Дискусионно кафене" като заключителна част на Кампанията МКБТХ и МКБППМН организират.

***
Горна Оряховица

От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров"е Горна Оряховица ще се състои Национален турнир „Млад олимпиец" до 12 години под домакинството на СКТМ „Локомотив 50".


***
Горна Оряховица
От 14.30 часа на Стадион „Локомотив" Горна Оряховица ще се играе среща от „Б" ФГ - мъже между ОФК „Локомотив" гр. Горна Оряховица - ФК „Септември" гр. Симитли.

***
Камчия
От 17.45 часа във фоайето на Детски оздравителен лагер „Радуга" ще бъде представена книга за живота и делото на генерал-майор д-р Костадин Стоянов - основоположник на сърдечно-съдовата хирургия в България, първият доброволец лекар и строител на Амур. Книгата ще представи неговият син, режисьорът Георги Стоянов, председател на Съюза на филмовите дейци в България.

***
Камчия
От 18.00 часа в Зала 2 на Детски оздравителен лагер „Радуга" ще се проведе пресконференция със сръбския режисьор и носител на многобройни отличия от най-престижните международни кинофестивали и член на борда на Европейската филмова академия - ГОРАН ПАСКАЛЕВИЧ

***
Камчия
От 19:00 часа в киноконцертната зала на Детски оздравителен лагер „Радуга" ще се проведе церемония по официалното откриване на Фестивала. По време на церемонията кметът на град Варна Иван Портних ще връчи на режисьора Горан Паскалевич плакет за хуманизъм в киното.

***
Пазарджик
От 11.00 часа в Пресклуб-Пазарджик ще бъде представено петото издание на проекта „Народните будители и Аз", посветен на 1 ноември.

***
Плевен
От 10.30 часа в Пресклуба на БТА - Плевен ще се състои пресконференция на Дарин Ангелов - председател на Общински съвет - Плевен.

***
Плевен
От 12.00 часа в Хотел „Балкан" ще се състои изложенияе за работа за медицински персонал през тази есен.

***
Плевен
От 12.30 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се състои пресконференция на АБВ - Румен Петков и Кирил Цочев.

***
Плоовдив
От 17.30 часа в конферентна зала на Народна библиотека "Иван Вазов", ще гостува канадската писателка Гейл Зое Гарнет. Тя ще представи книгата си "Свирепо обожание".