Президентът се среща с БДЦ и с ПФ
Секция: ПОЛИТИКА
03 Ноември 2014 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът се среща с БДЦ и с ПФ

/КРОСС/В президентството днес продължават консултациите с представители на парламентарно представените групи.

В 10:30 часа на разговори при президента Росен Плевнелиев отива "Български демократичен център", а в 14 часа - представители на Патриотичния фронт.

Междувременно вчера в Народното събрание повече от 6 часа продължиха преговорите между ГЕРБ и Реформаторите за съставяне на правителство. Преговорите са продължили до късно снощи.

Вече има написана програма, за коалиция обаче още ще се преговаря. Вчера преди преговорите, а и след това, Томислав Дончев от ГЕРБ каза, че имат готовност да подкрепят Радан Кънев за премиер, ако има несъгласия и титулярният вариант с премиер Бойко Борисов отпадне. Меглена Кунева пък каза, че това не е обсъждано по време на срещата. По-скоро са се концентрирали върху програмната декларация, която би трябвало във вторник да бъде приета, но още преговарят за коалиционно споразумение.

ГЕРБ чакат РБ да представят вижданията си за структурата и състава на коалиционния кабинет и в кои сектори те могат да поемат отговорност и да ги оглавят. Тази нощ трябва да е редактиран програмният документ и днес да бъде представен на Патриотичния фронт и на АБВ. Според Дончев, целта е да се търси обща подкрепа на всички цели, поставени в този документ. Политическата формула, която ще се търси, ще е две плюс две. И така - отново всичко е предпоследно този път до вторник.