Над 300 жени и деца от иракско племе са били убити от бойци на "Ислямска държава"
Секция: СВЯТ
03 Ноември 2014 07:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 300 жени и деца от иракско племе са били убити от бойци на "Ислямска държава"

/КРОСС/Бойци от групировката "Ислямска държава" са убили 322 души от иракско племе в провинция Анбар, предаде "Ройтерс". Телата на 50 жени и деца са били намерени, изхвърлени в кладенец, обяви иракското Министерство на човешките права. Премиерът Хайдер ал Абади е разпоредил въздушни удари срещу цели на "Ислямска държава" около населеното място Хит в отговор на убийствата.

Междувременно канадски бойни самолети, участващи в ръководената от САЩ операция срещу Ислямска държава, извършиха първите си въздушни удари, откакто бяха разположени в района. Два канадски изтребителя са атакували цели в околностите на иракския град Фалуджа.

В интервю за "Асошиейтед прес" пък, премиерът на автономния иракски регион Кюрдистан заяви, че иракските кюрдски бойци ще останат в Сирия само временно, за да помогнат за отбраната на град Кобане от джихадистите от "Ислямска държава". Нечирван Барзани посочи, че американското правителство е изиграло роля в убеждаването на Турция да позволи на кюрдските отряди да минат през нейна територия на път към Сирия. Няколко десетки кюрдски бойци пешмерга влязоха в Кобане през Турция в петък.