Програмната декларация окончателно готова днес
Секция: ПОЛИТИКА
03 Ноември 2014 07:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Програмната декларация окончателно готова днес

/КРОСС/Програмната декларация с 20 ключови приоритета за управление, по която се разбраха ГЕРБ и Реформаторският блок, се очаква да бъде окончателно готова днес.

Документът ще бъде предложен във вторник и на евентуалните партньори от Патриотичния фронт и АБВ, на които управляващите ще разчитат в парламента.

Въпреки че вече има готова програма, преговорите за коалиция продължават. 

Вчера в Народното събрание повече от 6 часа продължиха преговорите между ГЕРБ и Реформаторите за съставяне на правителство. Срещата продължи до късно снощи.

Преди преговорите, а и след това, Томислав Дончев от ГЕРБ каза, че имат готовност да подкрепят Радан Кънев за премиер, ако има несъгласия и титулярният вариант с премиер Бойко Борисов отпадне. Меглена Кунева пък каза, че това не е обсъждано по време на срещата. По-скоро са се концентрирали върху програмната декларация, която би трябвало във вторник да бъде приета, но още преговарят за коалиционно споразумение.

ГЕРБ чакат РБ да представят вижданията си за структурата и състава на коалиционния кабинет и в кои сектори те могат да поемат отговорност и да ги оглавят. Тази нощ трябва да е редактиран програмният документ и днес да бъде представен на Патриотичния фронт и на АБВ. Според Дончев, целта е да се търси обща подкрепа на всички цели, поставени в този документ. Политическата формула, която ще се търси, ще е две плюс две.