Европа и Русия почетоха паметта на загиналите в трагедията в Одеса
Секция: СВЯТ
03 Ноември 2014 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европа и Русия почетоха паметта на загиналите в трагедията в Одеса

/КРОСС/ Акция в памет на 48-те жертви на трагедията в Дома на профсъюзите в Осдеса, се проведе в Мадрид. Аналогични мероприятия имаше и други италиански градове: Рим, Венеция и Неапол.

Повече от хиляда души се събраха в неделя на злополучното Куликово поле в Одеса, за да почетат паметта на загиналите преди половин година в Дома на профсъюзите, предаде ИТАР-ТАСС. Жители на града положиха цветя и се помолиха за душите на жертвите.

Траурен митинг и панихида са били планувани да се проведат в 14 ч. местно време, но час преди началото на мероприятието в полицията е постъпила информация за поставено на Куликово поле взривно устройство.Площадът е бил отцепен, а събралите се хора са били принудени да напуснат мястото.

Паметта на загиналите в Одеса бе почетена и в други европейски градове. Център на траурните акции в Германия стана берлинският площад край Бранденбургската врата. Паметта на загиналите в Одеса бе почетена и във Варшава, Стокхолм, Страсбург, Хага, Лисабон и Москва.

Акциите са били организирани от местните антифашистки организации.

Припомяме, че на 2 май украинските неонацисти изгориха живи петдесет активисти от движението „Куликово поле”, които протестираха срещу насилствената смяна на властта в Украйна.