Нов тайнствен фонд обещава чудо с КТБ
Секция: ИКОНОМИКА
03 Ноември 2014 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов тайнствен фонд обещава чудо с КТБ

/КРОСС/ Нов кандидат-инвеститор с интерес към Корпоративна търговска банка се появи на хоризонта. Това става ясно от писмо с входящ номер от БНБ, изпратено до редакциите на Money.bg и News.bg.
Група инвеститори, представлявани от Никола Сукманджиев, изразяват в него готовност да предоставят ново предложение относно реструктуриране на банката.
Според информацията в писмото инвеститорът е готов да рекапитализира банката в размера, определен от БНБ и да повиши капитала до 5,2 милиарда лева.
"Остатъкът от инвестираната капиталова необходимост ще се използва за ликвидност на реструктрурината банка, а така също ще разчитаме на допълнителна държавна помощ при условия на допустимост според европейското законодателство", пише в писмото.
Според кандидат-инвеститора планът ще изисква законодателни промени, както участие и гаранция от българското правителство. В писмото се посочва още, че се водят преговори с международна банка за евентуална допълнителна подкрепа и акционерно участие.
Припомняме, че миналият петък Оманският фонд, ЕПИК и Гемкорп внесоха подобно писмо, което обаче се оказа с твърде неприемлива оферта. След което парламентът взе решение да не оздравява банката.

 

Ето и пълния текст на писмото: