Бионсе е най-богатата певица
Секция: Шоубизнес
05 Ноември 2014 19:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бионсе е най-богатата певица

/КРОСС/ Бионсе е най-високоплатената певица в класацията на списание Forbes. Звездата на ритъм енд блуса е спечелила 115 млн. долара през 2014 г.
Приходите на Бионсе са два пъти по-големи от заработеното от певицата през миналата година. По-голямата част от огромната сума идва от световното й турне. Благодарение на него звездата на ритъм енд блуса се издигна от четвърто на първо място в класацията на най-високоплатените жени в музикалния бизнес. Бионсе изнесе 95 концерта, като печелеше средно по 2,4 млн. долара във всеки град.
На второ място в класацията на Forbes е кънтри певицата Тейлър Суифт със 64 млн. долара. Тя се изкачва с една позиция напред в сравнение с миналата година, когато беше на трето място с 55 млн. долара.
С 52 млн. долара поп певицата Пинк пък се изкачи на трето място от номер 8 през 2013 г. Четвърта е Риана с 48 млн. долара. В топ 5 е и Кейти Пери с 40 млн. долара. Мадона, която миналата година оглавяваше класацията със 125 млн. долара, сега не е успяла да попадне сред първите 10.
Лейди Гага, поставена на второ място през 2013 г., сега е на девета позиция с приходи от 33 млн. долара.