Влак и фадрома се сблъскаха до Мурсалево
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Ноември 2014 19:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Влак и фадрома се сблъскаха до Мурсалево

/КРОСС/ В 17:07 ч. в междугарието Бобошево - Кочериново, в близост до сп. Мурсалево, пътническият влак № 50245, който пътува по маршрут Дупница - Благоевград, удря колесен челен товарач („фадрома"), паднал до железния път и закрил габарита. Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът на влака и първият вагон с една талига. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците.
Влакът се е движил в състав от локомотив и два пътнически вагона. В пътническата композиция са пътували 26 пътника, които не са пожелали да останат на място и да изчакат осигуряване на автобусен превоз, а са слезли от вагоните и са се придвижили пеша до наблизо намиращия се път Е-79 за търсене на алтернативен транспорт.
Движението на влаковете в участъка Бобошево - Кочериново е спряно. Поради тази причина международният бърз влак № 361, който пътува по маршрут София - Солун, е престоял в гара Бобошево от 17:21 ч. до 18:25 ч. В 18:25 ч. за пътниците от този влак е осигурен превоз с автобус, който да ги превози от Бобошево до Кулата. В момента автобусът с 39 пътника от международния влак пътува в посока Кулата. От Кулата до Солун те ще бъдат превозени с автобус, осигурен от гръцките железници.
Пътниците от бърз влак № 5611, който пътува по маршрут София - Кулата, ще бъдат превозени с автобуси в участъка от Дупница до Благоевград, а за пътниците от бърз влак № 5624, който пътува от Благоевград за София, ще бъде осигурен автобусен транспорт в участъка от Благоевград до Дупница.
Представители на „БДЖ - Пътнически превози" ЕООД и Национална компания „Железопътна инфраструктура" в момента пътуват към мястото на инцидента.