Много приказки и нито дума защо пак дойдохме дотук
Секция: Коментари
07 Ноември 2014 15:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Много приказки и нито дума защо пак дойдохме дотук

/КРОСС/Много приказки - много кусури, много съмнения... И нито една дума защо пак дойдохме дотук?

Пореден срамен провал на БСП във властта, коментира във Фейсбук профила си политологът Огнян Минчев. 

Старата партия се провали в изцяло ново амплоа - слугиня на Сарая. Поглъщане на държавата от корпоративно-търговския конгломерат с ядро - ДПС. ДПС като многолика хидра, разграждаща и деградираща българската обществена и институционална тъкан. ДПС като безмилостна диктаторска пирамида, подчинила живота на българските турци и мюсюлмани. ДПС като неутолим корупционен механизъм, подменящ организацията на обществото и държавата с организация на всеобхватната корупция и гражданска дегенерация. ДПС като инструмент за всестранно корумпиране на политическия елит, висшите администратори и магистрати чрез КТБ. ДПС като психология на високомерна омраза срещу нас - разпадналите се на милиони мизерни съществования български граждани.

Срещу нас днес има СИСТЕМА на подмяна на българската държава с враждебна алтернативна институционална конструкция, която вече е в състояние да нанесе смъртоносен удар върху националния интегритет на България. Защо никой не говори за това? Защо благодушно слушаме "евроатлантическото" словоблудство на Местан? Даваме ли си сметка с какво предизвикателство натоварваме днес избраното правителство и правим ли си илюзии, че то ще може да се справи с това предизвикателство, въпреки, че ще бъде в позиция на заложник - и отвън и отвътре? Можем ли да седнем и да обсъдим честно и открито националната безизходица, в която се намираме? Можем ли без комплекси да кажем - не ни бъркайте с ксенофоби, русофоби и туркофоби!

Ние имаме право на национална сигурност, на национална перспектива и суверенно право да възвърнем контрола върху собствения си живот като национална общност.

Много години наред ни управляват безмилостни крадци - имаме право да им поискаме сметка. Но имаме все по-малка представа и все по-малка надежда как това може да се случи. Имаме партньори, от които можем да искаме помощ - стига да знаем какво и кога да поискаме. И все пак - като програма минимум - нека безкомпромисно затваряме с аргументи устите на тези нахалници, които ни доведоха дотук, а днес ни четат морал. Имам предвид не само Местан и Мая Манолова...