Габрово не е готово за зимата
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2014 12:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Габрово не е готово за зимата

/КРОСС/ Самo дни, след като Габрово беше в капана на зимата, се оказва, че общината няма пълна готовност за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа в региона. Една от основните причини за несправяне със зимната обстановка е недостигът на машини и техника на фирмата-изпълнител, която поддържа, разчиства и опесъчава републиканската пътна мрежа в региона.
"За съжаление тази фирма, техният оперативен план все още не е одобрен, причина за това е недостигът на около осем броя снегопочистваща техника," обясни за ТВ7 директорът на Областната администрация Николай Петров.
Оказва се обаче, че община Габрово все още няма сключен договор с фирмата изпълнител. "В момента има предложено споразумение, което все още не е факт от областното пътно управление, отправено към община Габрово за разрешаване на този проблем, но беше докладвано, че това не е финализирано поради обективни причини. В най-кратки срокове това трябва да бъде разрешено, за да е ясно кой носи отговорност за почистване на тези пътища и съответно кой не си е свършил работата", допълни още Петров.
До момента са осигурени единствено запаси от сол, луга и пясък, необходими за началото на зимния период. До десети ноември ще стане ясно дали ще се осигурят необходимите техника, средства и екипи, които да действат и при бедствени ситуации. Освен липсата им, проблем при поддържането на републиканските пътища са невъзстановените след поройните дъждове пътни участъци.