Стара Загора представя туристическите си обекти на борси в Италия и Гърция
Секция: Туризъм
12 Ноември 2014 15:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стара Загора представя туристическите си обекти на борси в Италия и Гърция

/КРОСС/ Община Стара Загора, заедно с Нова Загора и Раднево, представи туристическите обекти, свързани с културно-историческото наследство от праисторията и античността на територията на общината, в рамките на XVII „Borsa Meditеrranea Del Turismo Archеologico" /BMTA/. Изложението, което е специализирано за археологически туризъм, се проведе в гр.Пестум, Италия.
Община Стара Загора се представи с рекламно-информационни материали изготвени по проект „Античното наследство на Тракия", на обща изложбена площ с градовете София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Русе.
Участието на Община Стара Загора във форума, който се проведе в периода 30 октомври - 2 ноември, е във връзка с реализацията на проекта, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г./ и ангажимента да бъде осигурена устойчивост на проекта, чрез повторно участие в планираните туристически изложения, в рамките на 1 година след края на проекта.
BMTA е изложение посветено на археологическото наследство и културно-исторически туризъм. Провежда се в провинция Салерно, в близост до Археологически парк Пестум и Национален археологически музей Пестум. Участници в изложението са представители на туристически организации, музеи, сдружения на археолози, учебни заведения от Италия, чуждестранни изложители - Индия, Аржентина, Йордания, Гърция, Турция, Азербайджан и др., общо над 100 организации от различни страни.
В периода 13 - 16 ноември 2014 Туристически информационен център към Община Стара Загора ще представи възможностите за туризъм в общините Стара Загора, Нова Загора и Раднево на туристическото изложение " Philoxenia 30th International Tourism Exhibition " в град Солун, Гърция, като част от реализацията на проекта „ Античното наследство на Тракия".