Работник загина при трудова злополука в Търговище
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Ноември 2014 16:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работник загина при трудова злополука в Търговище

/КРОСС/ Работник загина при трудова злополука в завода за производство на стъкло „Тракия Глас" ЕАД - Търговище, клон на турския хординг "Шишеджам". Инцидентът е станал на 10 ноември, около 12 часа на обяд. 44-годишният мъж паднал от високо над 20 метра съоръжение, докато отстранявал авария, и починал на място.
Информацията потвърди днес директорът на Инспекцията по труда в Търговище Галя Градинарова. Тя съобщи, че проверката е започнала веднага след подадения от полицията сигнал. Установено е, че инцидентът е станал по време на работа при спазени изисквания за безопасност на трудовия процес. Работната площадка и пътят до нея също били обезопасени. Работникът бил инструктиран и застрахован за риск от трудови злополуки.
Починалият живеел в Търговище и от няколко години работел по поддръжката на съоръженията в „Тракия Глас". В деня на произшествието се качил на кулата, за да отстрани повреда, но загубил равновесие и паднал от височина над 20 метра върху натрошени стъкла и желязо.
От полицията съобщиха, че причините за инцидента са в процес на изясняване и по случая е образувано досъдебно производство.