Предстоящи събития в страната за днес, 13 ноември
Секция: Предстоящи събития
13 Ноември 2014 07:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 13 ноември

/КРОСС/ *** 

Букурещ
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в откриването на международното туристическо изложение The Tourism Fair of Romania (TTR).


***
София
От 09.30 ч. в Централния военен клуб, министърът на външните работи Даниел Митов, както и министъра на обраната Николай Ненчев, ще участват в официално откриване на Годишната конференция по сигурността. Организатори на събитието са Българската академия на науките и Софийски форум за сигурност. Гост на форума ще бъде и помощник-генералният секретар на НАТО Сорин Дукару.
***
Карлово

От 16.30 ч. министърът на отбраната Николай Ненчев ще участва в тържествената церемония по изпращането на 28-ми контингент на Въоръжените сили за участие в операцията на НАТО в Афганистан.

***
София
От 16 ч. на „Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев ще бъде домакин на връчването на Деветите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител" 2014.

***
София
От 10.30 ч. министърът на вътрешните работи Веселин Вучков ще участва в пресконференция във връзка с инициативата по повод Международния ден на възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, която ще се проведе в Гранитна зала на Министерския съвет.

***
София
От 11 ч. министър Десислава Танева ще представи екипа си в Министерство на земеделието и храните.

***
София
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.


***
София
От 9.30 ч. втори състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу хирурга Виктор Попов от „Пирогов" за смъртта на пациентката Галина Мигохосян.

***
София
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Временната комисия по бюджет и финанси в зала "Изток" на Народното събрание.
***
София
От 10 ч. ще се проведе заседание на Временната комисия за изработване на проект на Правилник за организация и дейността на Народното събрание.
***
София
От 9.30 ч. ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

***
София
От 9.30 ч. 34 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Станислав Маламов и Велик Корчев за убийството на Надежда Куцкова.

***
София
От 9.30 ч. 4 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров.
***
София

От 11 ч. в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 ще се проведе дебат на тема „Обединени срещу диабета".

***
София
От 14 ч. ще се проведе заседание на Временната комисия по правни въпроси в зала „Запад" на Народното събрание.


***
София
От 9 ч. в хотел Балкан (бивш Шератон) VMware за България организират годишна конференция за крайни клиенти - VMware Virtualization and Cloud Symposium 2014.


***
София

От 10 ч. в Бална зала, хотел „Радисън Блу Гранд Хотел" ще се проведе конференция на тема „Предизвикателства и перспективи пред младите учители за адаптиране в училищна среда". Конференцията се организира от се организира от Синдиката на българските учители съвместно с фондация "Конрад Аденауер".
***
София
От 11 ч. в зала "София" на Гранд Хотел София, ще се състои встъпителна конференция за представяне на проект „Подобряване на административното обслужване чрез разработване на нови електронни административни услуги, предоставяни от Агенция „Митници".
***
София

От 11.30 ч. в , Клуб-ресторант "Панорама" бул. „Дундуков"№ 11, ет. 9, ще се проведе пресконференция на БМОРК 2013 Илинден-Преображение. Ще вземат участие съпредседателите на БМОРК Владимир Тодоров и Мирослав Ризински и членовете на управителния съвет Райна Дрангова, Михаил Развигоров и др. на пресконференцията ще бъде представена накратко и наскоро излязлата от печат книга "100 години от Охридско-Дебърското въстание" .

***
София
От 9 ч. в хотел Балкан (бивш Шератон) VMware за България организират годишна конференция за крайни клиенти - VMware Virtualization and Cloud Symposium 2014.

***
София
От 10 ч. в Сентръл Парк Хотел ще бъдат представени резултатите от проект „София расте интелигентно".

***
София
От 11 ч. ще бъде открита нова детска библиотека на ул.Славянска в залата на „Софияпрес".

***
София
От 11 ч. в Заседателна зала 1 на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде представена книгата на Владислав Миланов и Надежда Сталянова „Езикови портрети на български политици и журналисти. Част втора".

***
София
От 11 ч. в конферентната зала на Българската стопанска камара ще се проведе церемония по награждаването на победителите в конкурса „Млади изобретатели".


***
София

От 11 до 13 ч. в Дневен Център „Светове" ще се проведе кръгла маса на тема „Възможностите за трудова заетост и образование за хората с интелектуални затруднения".

***
София

От 13 ч. в конферентна зала „Анел" на хотел „Анел" ще се състои заключителна пресконференция на Агенция по вписванията по проект „Ефективна и модерна администрация - Агенция по вписванията", в изпълнение на Договор № A12-11-8/24.01.2013 г., финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.


***
София

В хотел Шератон ще се проведе поредното издание на Sofia competition forum. На 5-то издание на форума ще се представят актуални въпроси от прилагането на правото на конкуренцията, както и ще бъде представен сравнителен доклад по правните режими в балканските страни. Форумът ще бъде открит от заместник-генералния секретар на УНКТАД Петко Драганов и председателят на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов.

Велико Търново

От 13 ч. в зала 302 ще се състои пресконференция във връзка с отчета на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов за третата година от мандата му.

***
Благоевград

От 16 ч. по случай 170 години от освещаването на храм „Въведение Богородично" ще се проведе вечерно богослужение. От 17 ч. в Регионален исторически музей- Благоевград ще се проведе архиерейско благословение от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

***
Стара Загора

От 19 ч. в салона на Държавен куклен театър Стара Загора ще бъде представен спектакълът „Фолклорна магия".

***
Ямбол
От 18 ч. Красимир Стойчев ще представи изложбата „Посоки" на Петя Рашкова, Магадела Атаносова, Деян Тодоров и Стефан Стефанов в галерия „Стойчев".