Псаки: „Ана Каренина” е една от любимите ми книги
Секция: СВЯТ
13 Ноември 2014 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Псаки: „Ана Каренина” е една от любимите ми книги

/КРОСС/ Официалният представител на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки призна за симпатиите си към руската култура, за любовта си към Толстой и за опасенията си, че срещу нея работи „пропагандна машина”, пише РИА Новости.

„Русия е прекрасна страна, където живеят прекрасни хора с велика култура и история. „Ана Каренина” е една от любимите ми книги”, заяви Псаки, отговаряйки на въпрос, как се отнася към Русия и знае ли това, че е много популярна там.

Псаки сподели колко „прекрасно” е било посещението й в Москва преди половин година.

„Ние може да имаме разногласия. Между Русия и САЩ съществуват разногласия по повод на Украйна. Но що се отнася до редица други въпроси, ние работим заедно, като например в рамките на преговорите на „шестицата” и Иран. И силата на отношенията понякога се състои в това, че да имаме възможността да разговаряме по тези теми, по които имаме разногласия, както и по тези, за които сме единодушни”, заяви Псаки.

При това представителят на Държавния департамент на САЩ отбеляза, че й е „добре известно”, че срещу нея работи пропагандна машина, и то „особено интензивно след влошаването на ситуацията в Украйна”.