Парламентът да си има собствен тв канал предлагат от АБВ
Секция: ПОЛИТИКА
13 Ноември 2014 12:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентът да си има собствен тв канал предлагат от АБВ

/КРОСС/Депутатите от временната парламентарна комисия за изготвяне на правилник на 43-тото Народно събрание (НС) решиха, че парламентът ще има собствен телевизионен канал.

Предложението беше на Светослав Белемезов от АБВ.

Дали НС ще направи този канал със собствена техника и екип или ще възложи задачата на БНТ ще се решава при гласуването на държавния бъджет за 2015 г.

В момента заседанията се излъчват през интернет и в цялата сграда на събранието, както и на живо, когато има контрол или изрично решения за излъчване на живо, чрез операторите на БНТ.

Депутатите от комисията отхвърлиха предложението на Десислава Атанасова и група депутати от ГЕРБ пленарни заседания да се провеждат и без кворум, но тогава да има само дискусии и контрол, но да не може да се гласува.

Предложението беше съпроводено от бурна дискусия,, в която спорещите се върнаха до 1997 г. назад. Атанасова напомни на Мая Манолова от БСП, че през '97 г. се е подписала под искане до Конституционния съд въобще да няма изискване за кворум.

"Компенсирате липсата на правни знания с лошо възпитание", отговори й Мая Манолова.

Манолово бойкотира от вчера работата на временната комисия по правилника, с председател Десислава Атанасова, с постоянни реплики, дуплики и коментари.

По предложение на ГЕРБ беше прието днес и ограничанието отхвърлен веднъж акт от НС да може да се обсъжда отново най-рано след месец. Първоначалният текст предвиждаше даже 3 месеца минимален срок, но Атанасова го редактира на един.