Руските десантчици впечатлиха сръбските си колеги с парашути от нов тип „Арбалет -2”
Секция: Русия
13 Ноември 2014 14:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските десантчици впечатлиха сръбските си колеги с парашути от нов тип „Арбалет -2”

/КРОСС/ Силният вятър не попречи на руските десантчици-парашутисти да предизвикат удивлението на сръбските им колеги, пише ТВ „Звезда”. По време на съвместните учения военните от ВДВ проведоха впечатляваща тренировка, където бе изпълнен десант с парашут от височина почти километър и приземяване право на точното място на условната битка.

За точното приземяване на десантчиците им помогнаха съвременните парашути „Арбалет”, които позволяват много по-дългото планиране във въздуха, както и преодоляването на разстояние до 5 километра.

С „Арбалет” се приземиха 15 десантчика, а останалите скочиха от височина 800 м с обикновени парашути.

Метеорологичните условия за скок с парашут в Сърбия бяха сложни: скоростта на вятъра бе 7 м. в сек., а имаше и силен въздушен поток, отклоняващ хората настрани. Но въпреки нестабилното време, всички 75 парашутиста успешно се приземиха на сръбска земя. Скокът от самолета и спускането с парашута отнеха около 3 минути, а за още 2 десантчиците се добраха до бойните машини.

Активната фаза от съвместните учения ще започне утре, 14 ноември, когато ще бъде демонстрирана цялата мощ на бойните оръдия и новото въоръжение на руските сили. Сръбската армия ще покаже десант и ракетна атака от вертолети.

„Арбалет-2” е парашутна система, предназначена за скачане на групи от специалните части и разузнавателните подразделения с комплект от въоръжение и снаряжение до 150 кг.

„Арбалет-2” позволява да бъде извършен десант в температурния диапазон от -35 до +35 градуса по Целзий при скорост на летателния апарат до 350 км / час.