Асеновград се помоли за победа на Кобрата
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Ноември 2014 14:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Асеновград се помоли за победа на Кобрата

Асеновград /КРОСС/ Молебен за здраве и победа отслужиха свещеници в Асеновград за Кубрат Пулев. Тази събота той ще се бие срещу носителя на световната титла Владимир Кличко. Молебенът бе по инициатива на архиерейския наместник свещеноиконом Йордан Георгиев, който донесе в асеновградския храм „Св. Николай Чудотворец" ръкавици, каска и други спортни атрибути, подобни на тези, които българския боксьор използва на мачовете си, любезно предоставени от бившия боксьор на клуб „Тракия"-гр. Пловдив Ангел Биков.

Те бяха изложени в църквата пред иконата на Света Богородица Скоропослушница, която да пази Кубрат в двубоя и по-бързо молитвата за победа да достигне до Бога. Това разясни отец Йордан, който допълни, че Кубрат Пулев е религиозен и вярващ човек, който преди и след всяка среща се прекръства. А Асеновград е град на вярата, малкият Йерусалим, и чрез тази молитва всеобщата вяра и подкрепа на целия български народ ще достигнат по бързо до нашия боксьор.

За молебена в асеновградския храм се събраха много спортисти, треньори, граждани, представители на различни спортни организации и военнослужещи от местното военно поделение. Кубрат Пулев ще победи на срещата с Кличко-това предрече след службата архиерейският наместник свещеноиконом Йордан Георгиев. А множеството, което се бе събрало в църквата, целуна иконата на Богородица с молитва за победа и на излизане докосваха ръкавиците на боксьора за късмет.
В израз на подкрепата си към Кубрат Пулев на мача срещу Кличко местната управа ще пусне видео-стената на площад „Акад. Николай Хайтов" по време на студиото и самата среща в събота от 23:00 часа.