Гледайте и слушайте „Нощен Хоризонт” в Европейската нощ на театрите
Секция: КУЛТУРА
13 Ноември 2014 15:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гледайте и слушайте „Нощен Хоризонт” в Европейската нощ на театрите

/КРОСС/ „Театрален пъзел" ще реди предаването „Нощен Хоризонт" на БНР в първите часове на 15 ноември от голямата сцена на Театър „София". 

Тази година Театър „София" ще се включи първи в инициативата Европейска нощ на театрите, която цели да популяризира изкуството на Мелпомена и да доближи още повече зрителите до магията на сцената.

А как се постига „чудото" театър, ще научите от „Нощен Хоризонт", в един спектакъл в малките часове на денонощието, който не само може да се слуша, но и да се гледа на живо на интернет страницата на БНР.
Гости в предаването ще бъдат заместник кметът по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" на Столичната община д-р Тодор Чобанов.

Пъзелът ще редят и директорът на Театър „София" Ириней Константинов и драматургът Богдана Костуркова. Зрителите и слушателите ще се срещнат с хората, без които един спектакъл не може - помощник-режисьор, гримьор, сценограф, както и хора от техническите служби, отговорни за движението на декора на сцената и онези, в чиито ръце е музиката и осветлението. Разбира се, когато говорим за театър, не може без актьори. И те ще бъдат с нас на сцената.

Поканата е с усмивка от Пламена Бачийска и Георги Бангиев. Бъдете с „Нощен Хоризонт" в първите часове на 15 ноември от голямата сцена на Театър „София" и заедно ще подредим „театралния пъзел".