Lion Group отбелязва доставката на самолет Airbus
Секция: ИКОНОМИКА
13 Ноември 2014 16:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Lion Group отбелязва доставката на самолет Airbus

/КРОСС/ Индонезийската Lion Group отпразнува доставката на първите три самолета от Airbus на специална церемония днес в Тулуза. На събитието присъстваха Рушди Кирана, председател и съосновател на Lion Group и Фабрис Брежие, президент и главен изпълнителен директор на Airbus.
Самолетите са първите от поръчаните през март 2013 от Lion Group, общо 234 A320 от фамилията, от които 109 A320neo, 65 A321neo и 60 A320ceo. Първоначалната доставка на A320 ще се присъедини към филиала на групата Batik Air, която обслужва вътрешни и регионални полети. Самолетите на Batik са задвижвани от CFM56 двигатели и се отличават с общо 156 места в два класа.
"Щастливи сме да отпразнуваме доставката на нашия първи самолет Airbus. A320 и по-късно A320neo и по-големият A321neo, ще ни дадат възможност да продължим нашето разрастване с една от най-напредналите флотилии в света," каза Руши Кирана, "С обслужването на Batik Air, A320 ще комбинира най-високите нива на комфорт за нашите клиенти, като предложи най-ниските оперативни разходи в индустрията. Ние очакваме с нетърпение доставката на нашите самолети Airbus през идващите месеци и години."
"Тази церемония е нова важна крачка във връзката ни с Lion Group и Индонезия, един от най-обещаващите, бързо-развиващи се пазари в света," каза Фабрис Брежие. "Много ни е приятно да посрещнем Batik Air като най-новия Airbus оператор и сме сигурни, че невероятната гъвкавост, предложена от семействата на A320 перфектно ще пасне на сегашните планове за растеж на Lion Group."

Предлагайки най-ниските оперативни разходи в своя клас, семейството на A320 е най-добре продаваната линия в света самолети с една пътека. Към днешна дата, са поръчани близо 11,000 и са доставени повече от 6,200 самолета за повече от 400 клиенти и оператори от цял свят. A320ceo и A320neo споделят повече от 95 процента сходство в корпуса, което позволява безпроблемна оперативност на различните модели в един флот. A320neo (нов вариант двигател) включва иновации на кабината, ново поколение двигатели и Sharklets (устройство на крилата), което в съвкупност ще донесе 20 процента икономия на гориво, на седалка до 2020.
Откакто е в небето от 2000, базираната в Джакарта Lion Group е една от най-бързоразвиващите се авиокомпании. Днес групата оперира с широка мрежа, която покрива над 70 дестинации в Югоизточна Азия. В Lion влизат нискотарифната Lion Air, Batik Air за пълно обслужване и за вътрешни регионални полети Wings Air. Освен това групата притежава 49 процента от базираната в Малайзия Malindo Air, комбинираща нискотарифни и примиум услуги.