Пътят за Банско готов до края на месеца
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Ноември 2014 17:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пътят за Банско готов до края на месеца

/КРОСС/ Досега са направени 117 пилоти с арматура и бетон от общо 150 бр., с които се укрепва основата на пътя при 15-ти километър от път ІІ-19 Симитли - Разлог. Това е около 75% от всички, предвидени по проект пилоти. На обекта се работи интензивно и при благоприятни метеорологични условия аварийно-възстановителните работи се очаква да завършат до края на месеца. Целта е отсечката да е готова преди началото на активния туристически сезон в Банско.
Второкласният път е единствената транспортна връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка между Северна, Северозападна и Западна България със зимните курорти в Пирин.
Участъкът пропадна на 24 октомври т. г. след обилните дъждове в района на прохода Предела. За укрепването на отсечката от републиканския бюджет през миналата седмица бяха осигурени 950 хил. лв.
До приключването на аварийно-възстановителните дейности движението при км 15 от път ІІ-19 се извършва в лявата лента и се регулира със светофарна уредба. Поставени са необходимите пътни знаци и шофьорите трябва да карат внимателно, спазвайки въведената сигнализация. Алтернативните маршрути до Банско са път II-84 Велинград - Юндола и път III-842 Белово - Юндола.