Петкова: Бях първото уволнение на кабинета „Орешарски"
Секция: ПОЛИТИКА
13 Ноември 2014 18:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петкова: Бях първото уволнение на кабинета „Орешарски"

София /КРОСС/ Лично Бойко Борисов ми предложи да стана енергиен министър. Това заяви пред bTV министър Теменужка Петкова. Тя припомни, че е била първото уволнение на кабинета „Орешарски".
"Странно стана - тогавашният финансов министър Чобанов ме повика в кабинета си и ме помоли да си дам молбата за напускане. "Има напрежение около моята личност, ми каза той.
Петкова коментира, че не е изненадана от реакцията на Румен Овчаров, който определи назначаването й за министър на енергетиката като награда за слугинаж.
„Мисля, че този човек е притеснен от нещо", допълни Петкова.
„Злоупотребите около АЕЦ "Белене" станаха публично достояние в рамките на комисията, която беше сформирана в по-предишния парламент. В хода на тези дискусии станаха известни резултатите, които Държавната финансова инспекция беше установила. Резултатите бяха изключително тревожни - един много сериозен публичен ресурс е похарчен при очевадни нарушения на законодателството. Става въпрос за 1.5 млрд., които са похарчени в нарушение на закона", каза още министър Петкова.

Тя отново заяви, че в сектора действително има енергийна мафия.
"Има постоянство в този кръг", коментира лаконично "Петкова. Ревизията в енергетиката е задължителна. Тази област е изключително важна. Смятам, че този сектор трябва да бъде управляван и организиран така, че да спре течовете в енергетиката. Това правителство има воля, амбицията и желанието да направи това", убедена е Петкова.
"Няма разумни кръгове в нашето общество, които да не искат да се пресекат тези порочни практики. Тези злоупотреби влияят пряко върху нас", каза още тя.