Търсят се 13.7 млн. за възстановяване на поделението във Враца
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Ноември 2014 15:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търсят се 13.7 млн.  за възстановяване на поделението във Враца

София /КРОСС/ Закритото преди две години поделение във Враца ще бъде възстановено, когато се намерят нужните 13.4 млн. лева за ремонт на сградите и инфраструктурата. Това каза от парламентарната трибуна военният министър Николай Ненчев. Той допълни, че средства в бюджет 2014 за тази цел няма. Това е и причината обновяването да не може да приключи, както е планирано през декември тази години.
От януари т.г. е утвърдено формирането на отделен механизиран батальон с числен състав от 250 души, а от 1 юли е определен ред и условия за окомплектоване. Към днешна дата има издадена заповед на командира на сухопътни войски са преназначени 128 военнослужещи, останалите 44 резервни длъжности са предложени за обявяване в допълнителните регистри за 2015 година. От 1 януари 2015 година ще бъде стартирана процедура за приемането на 35 военнослужещи.
Той подчерта, че според първоначалния план, би трябвало към момента строителните и ремонтни работи да са приключили към 1 декември. Поделението обаче ще пристъпи към изпълнението на задачите по-късно. Причините за забавяне са липса на средства, които не са предвидени в бюджета, нарушен график за обществените поръчки. Единствената изпълнена процедура е за избор на изпълнител с предмет проектиране и упражняване на надзор на обект, реконструкция и доизграждане на военния района във Враца.
Военният министър увери народните представители, че при бедствени ситуации във Врачанско и Северозападна България, армията има готовност да помогне, независимо от липсата от поделение във Враца.