България ще загуби огромни суми по „Регионално развитие” и „Околна среда”
Секция: ИКОНОМИКА
16 Ноември 2014 10:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България ще загуби огромни суми по „Регионално развитие” и „Околна среда”

/КРОСС/ До края на годината ще загубим огромни суми по оперативните програми „Регионално развитие" и „Околна среда". Последната възможна дата за разплащане с тези средства е 10 декември, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в интервю за BTV. Павлова определи 106 млн. евро по програмата за регионално развитие като рискови.

„Всяко евро, което успеем да разплатим, ще е победа. Всичко, което не разплатим, остава неусвоено и ще се приспадне от общия бюджет на България. Това са фактите - ще работим, за да минимизираме щетата, която така или иначе е в милиони", заяви Павлова.

Тя даде пример със строителството на магистрала „Марица", чието изпълнение закъснява с година и два месеца.

„Това е с всеки проект - те са или замразени, или имат закъснение, или по тях не се работи с необходимия темп", посочи регионалният министър.

Много от дейностите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са на етапа на развитие, в което са оставени през март 2013 г., отбеляза Павлва.

„Първо трябва да стабилизираме ситуацията, да събудим всичко от забвението, в което е потънало. Трябва да компенсираме тази година и половина в първите две години от мандата, чак тогава ще можем да започнем да надграждаме", заяви министър Павлова.