Започна транспортирането на разбилия се в Украйна самолет
Секция: СВЯТ
16 Ноември 2014 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна транспортирането на разбилия се в Украйна самолет

/КРОСС/ На мястото на катастрофата в Източна Украйна вече пристигнаха експерти от Съвета по безопасността на Холандия, който е натоварен да разследва причините за трагедията. Четири месеца след трагедията, която отне живота на 298 души, започна евакуирането на останките на пътническия самолет на малайзийските авиолинии, който падна в Източна Украйна, предава АFP.

Работници от самопровъзгласилата се Донецка народна република най-напред разрязват с метален трион големите части от корпуса, след което първите елементи се товарят с кран на камион с ремарке близо до село Грабово, където бе свален самолетът. „Надяваме се да приключим за десет дни", заяви представител на властите. „Започваме с големите парчета и ще продължим с по-малките", уточни той.

На мястото на катастрофата в Източна Украйна вече пристигнаха експерти от Съвета по безопасността на Холандия, който е натоварен да разследва причините за трагедията.

Останките ще отпътуват най-напред за Харков, а след това за Холандия - страната, която даде най-много жертви в катастрофата.

Както вече бе съобщено, Холандия, ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа) и ДНР подписаха протокол за извозване на отломките от самолета на малайзийската самолетна компания.

Пътническият Боинг-777, извършващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, се разби на 17 юли в Донецка област на Украйна. Всички пътници и екипаж, общо 298 души, загинаха. Повечето пътници - 196 души, бяха холандци.