Путин: Украйна има бъдеще само при федерализация
Секция: Русия
17 Ноември 2014 08:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Украйна има бъдеще само при федерализация

/КРОСС/Руският президент Владимир Путин обяви, че Украйна има бъдеще само при федерализация.

В интервю за германската телевизия ARD той каза: Украйна е сложна страна, не само по етнически състав, но и по процеса на формирането й в сегашния й вид.

Путин добави, че не разбира нежеланието на някои политически сили в Киев да чуят за възможността за федерализация. В същото време той заяви, че Русия няма да позволи на украинските власти да унищожат противниците си в източната част на страната. По думите на Путин, властите е трябвало не да привличат войски, а да започнат диалог, когато жителите на Донбас са се хванали за оръжието.

Руският президент нарече реакцията на Запада на влизането на Крим в състава на Руската федерация абсолютно неадекватна, защото не е имало нарушение на международното право.

От своя страна, президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че страната му е подготвена за сценарий на тотална война, но посочи, че предпочита мирно решение на конфликта.

Не искаме война, искаме мир и се борим за европейските ценности. Русия обаче не спазва никое споразумение. Не се боя от война с руските войски и сме се подготвили за сценарий на тотална война, каза Порошенко в интервю за вестник "Билд".

От повече от седмица Киев твърди, че в Източна Украйна масово навлизат руски войски и танкове.