Пулев: Кличко не заслужава уважение
Секция: СПОРТ
17 Ноември 2014 08:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пулев: Кличко не заслужава уважение

/КРОСС/Българският боксьор Кубрат Пулев се завърна на родна земя. Кобрата бе посрещнат на летище "София" с питка и мед от десетки фенове и представители на медиите.

Веднага след пристигането си у нас Кобрата коментира и снощната загуба от световния шампион Владимир Кличко. 

"Искам да благодаря на цяла България, че беше с мен. Благодаря на хората, които дойдоха не просто да ме гледат в Хамбург, а да ме подкрепят. Доказахме не само, че сме единен народ, но и доста топъл народ. Продължавам да се развивам, да се уча, защото животът е едно училище, боксът - също. Продължаваме напред и не се отказваме. Много хора казват "горе главата", но по-нагоре няма накъде" - каза Пулев, цитиран от Sportal.bg.

"Спах нормално след мача, не е лесно да се бориш сам срещу такава огромна империя и мафия. Имаше много голяма публика, по-голямата част бе българска. Имах чувството, че съм в България и това ми помогна. Тепърва ще правим анализите, ще има пресконференция. Изиграх добре боя, но в бокса има и късмет. Не мисля, че съм подходил емоционално в изказванията си след двубоя. Съмнява ме да дадат реванш" - допълни боксьорът. 

Българинът отговори и на критиките, че не е проявил нужното уважение към шампиона: "И сега нямам уважение към него. Той не заслужава уважение. Тактиката беше да го пресирам, да съм по-близо до него. Всичко се разви много бързо. Много е тежко да се абстрахираш от всички обстоятелства."

На летището Пулев бе посрещнат и от приятелката си Андреа, която заяви: "За мен той беше най-добрият и все още е най-добрият. Гледах мача вкъщи, както винаги. Чухме се с Кубрат една минута преди да излезе на ринга. Казах му, че го обичам." Относно връзката им боксьорът добави, че "сватбата е най-лесното нещо".