Започва Седмица на бащата
Секция: ЛЮБОПИТНО
17 Ноември 2014 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва Седмица на бащата

/КРОСС/В рамките на националната кампания "Да бъдеш баща", от днес започва Седмица на бащата. Целта е да привлече общественото внимание към ролята на татковците за пълноценното развитие на децата.

Имат ли бащите равни права с майките, обяснява пред БНР Валентин Иванов от русенското село Иваново, който сам отглежда шестте си деца:

Детето като се роди, по последния Закон за детето от 1973 година, който и сега важи, всички права се предоставят само на майките. Значи те имат право, аз два-три пъти съм ходил да питам социалните, един път в годината да пътуват безплатно с влак и с автобус, за да заведат децата на курорт или на лагер на море или на планина, имат право да получават детските, имат право да получават помощи за отопление. Жена ми като я нямаше 3-4 години, аз си извадих служебен развод, за да ми прехвърлят правата, за да получавам детските. Сега ме карат да си взема жителство в Иваново, защото аз съм жител на Обзор, и в Иваново не ми дават помощи за отопление, защото не съм имал жителство.