„Топлофикация-София”: Цената на парното не зависи от блокираните пари в КТБ
Секция: ИКОНОМИКА
17 Ноември 2014 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Топлофикация-София”: Цената на парното не зависи от блокираните пари в КТБ

София /КРОСС/ Блокираните в КТБ средства няма да доведат да повишение в цената на топлинната енергия в София. Това заявиха от „Топлофикация-София" по повод разпространените по-рано днес коментари, че е възможно цената на топлото в София да се повиши заради блокираните в КТБ средства на столичното парно. От дружеството посочват, че цената се определя от ДКЕВР съгласно нормативно утвърдени производствени разходи и показатели, които регулаторът стриктно следи и средствата в КТБ не са сред тези фактори.
„Сметките за топлинна енергия на столичани не могат да се увеличават произволно. Те се изчисляват според Наредбата за топлоснабдяването, изготвена и утвърдена от Министерството на икономиката и енергетиката, която „Топлофикация София" стриктно спазва.
Клиентите на дружеството могат да бъдат спокойни, че отоплителния сезон в София е гарантиран и сметките им ще бъдат коректно изчислявани според нормативната уредба. Въпреки блокираните в КТБ средства, компанията и сега се разплаща коректно със своите контрагенти и доставчици и изплаща своевременно заплатите на работниците и служителите си", заявяват от столичната ‘Топлофикация".