Делото за несъстоятелност на КТБ тръгва на 24 ноември
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2014 16:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делото за несъстоятелност на КТБ тръгва на 24 ноември

София /КРОСС/ Софийски градски съд насрочи делото за обявяване в несъстоятелност на КТБ за 24 ноември от 10.30 часа. Съдебното заседание, което ще се проведе при закрити врати, са призовани КТБ, БНБ, СГП и Фондът за гарантиране на влоговете в банките, съобщиха от Софийския градски съд.
На 6 ноември БНБ отне лиценза на КТБ. Отрицателният капитал на КТБ е над 3,7 млрд. лева и тя не отговаря на капиталовите изисквания. Още на следващия ден в СГС беше внесено от БНБ искането за откриване на производство по несъстоятелност на КТБ.
Управителният съвет на Фонда за гарантиране на влоговете трябва да назначи синдик. Не по-късно от месец след това синдикът трябва да изготви списък на кредиторите и вземанията и да извърши опис на недвижимите и движимите имоти на банката, парите и ценните книги, както и на вземанията й от трети лица.
След като банката бъде обявена в несъстоятелност и активите й бъдат реализирани, ще започне изплащането на депозитите, които не се покриват от Фонда за гарантиране на влоговете.