АБВ чака ръководни постове в администрацията
Секция: ПОЛИТИКА
17 Ноември 2014 18:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АБВ чака ръководни постове в администрацията

Велико Търново /КРОСС/ АБВ очаква да получи постове в областните управи и в ръководството на парламентарни комисии. Това стана ясно от думите на депутата генерал Михо Михов.
"Очакваме такива назначения и за областни, и за заместник областни управители", заяви той на пресконференция във Велико Търново
"Най-вероятно АБВ ще има една до две комисии, на които да излъчи председател. Имаме капацитет за образованието, за отбраната, може би и за контрол на ДКЕВР и енергийните проекти. В младежта и спорта имаме млади хора, може би и там", подчерта още ген. Михов.
Той коментира още, че са необходими промени в Закона за висшето образование, Закона за предучилищното и училищно образование и в Закона за реализация на академични кадри. По думите му през последните десетилетия тези закони са изменяни и допълвани, а някои са отлежали в цели три НС, за да бъдат актуализирани наново. „Тези закони трябва да бъдат актуализирани. Във всички учебни заведения се поставя въпросът за материалната база - тя е силно амортизирана и не кореспондира с новата техника, която получаваме по линия на ЕС и на други страни.
Ще дам пример с Националния военен университет в старата столица - преподават се дисциплини за родовите войски, а няма модерна техника. Ние реално получаваме и имаме такава техника, но в университетите тя липсва", обясни ген. Михов. Според него това не зависи от ръководството на университетите, а от държавата. „Задължително университетите трябва да приемат нова техника, за да може кадрите, които излизат от там и влизат в бизнеса да не се учат на ново какво се прави", каза ген. Михов.