Майка-сводница остана без родителски права
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Ноември 2014 19:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майка-сводница остана без родителски права

Велико Търново /КРОСС/ Районният съд във Велико Търново отне родителските права на майка, която срещу материални облаги е сводничела на британец-педофил да се гаври с малолетните й синове в продължение на година. Отнети са й не само правата върху двете момчета, но и върху по-малката им сестричка, защото нравственото й поведение на родител е заплаха за развитието на трите деца.
Съдебното решение е свързано със случай от 2012 година, когато полицията залови в квартирата му във Велико Търново 63-годишния британец Пол Ренаф с едно от момчетата на Севда Петрова от село Стамболово. Установено бе, че чужденецът продължително време е насилвал двамата й синове - на 11 и 12 години. Ренаф бе осъден на четири години затвор, а майката Севда Петрова получи тригодишна условна присъда. Условно наказание бе дадено и за бащата, с когото Петрова няма брак. Срещу сексуалните услуги на децата си двамата роми са получили от британеца електроника, скъпи подаръци, пари за издръжка на домакинството и дори покупка на къща.
Трите деца бяха настанени в социален дом във Велико Търново, веднага след като полицията арестува педофила, съобщава БНР.