Филип Златанов: Не съм виждал никакви тефтерчета от миналата година
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Ноември 2014 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филип Златанов: Не съм виждал никакви тефтерчета от миналата година

/КРОСС/Не съм виждал никакви тефтерчета от миналата година". Това каза на влизане в съда бившият шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов, цитиран от бТВ. Той отказа да отговори на въпроса дали разпознава изнесените от прокуратурата страници като част от негови записки. Златанов каза единствено, че е притеснен за изхода на делото защото е "обикновен човек", а и вече има една присъда.

Делото срещу него тръгна на втора инстанция в Софийския апелативния съд. На първа инстанция Златанов получи 3 години и 6 месеца затвор.

В продължение на няколко дни кражбата на документите беше най-коментираното събитие. Разноцветни политици се усъмниха, че става дума за обикновена кражба. Усъмни се и президентът, чието име прокуратурата показа на първоначалната прожекция на бележниците "Златанов".
От прокуратурата и Висшия съдебен съвет заявиха, че става дума за криминален случай, както и че конспирация няма. Сотир Цацаров призова да спрат упражненията по темата на гърба на държавното обвинение. По случая се разследва самата кражба, действията на вещото лице и действията на столичното следствие.