Парламентът пак направи подарък на хазарта
Секция: ПОЛИТИКА
20 Ноември 2014 10:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентът пак направи подарък на хазарта

/КРОСС/Парламентът не прие предложението на депутата от Коалиция за България Георги Кадиев лотарийните хазартни игри и бингото, организирани онлайн или офлайн, също да бъдат облагани с годишна такса.Предложението, което Кадиев внася вече във втори парламент, предвижда, ако лотото и бингото са офлайн, вноската да е 15% от данъка върху оборота, а ако са онлайн - 20% от разликата между получените приходи и изплатените печалби. Докладът на временната бюджетна комисия по законопроекта беше положителен, но депутатите вчера гласували шарено и предложението не е прието.

По-късно Кадиев написа във "Фейсбук":
"Съжалявам, че парламентът днес направи поредна услуга на хазартните играчи, като не прие промените в закона за хазарта, които предложих. Законът всъщност подлагаше на облагане лотария, бинго и кено, които пропуснахме миналата година. 5 млн. лева подарък за един определен хазартен играч, които сега държавата щеше да си вземе.
Не разбирам ГЕРБ, от които 15 гласуваха "за", 15 "против", останалите се скриха. Ти им добавяш 5 млн лева приход за бюджета, те не искат? И то след като са ме подкрепили на бюджетна комисия. Какво се случи от нея досега? Бойко Борисов се разбра с когото трябва ли?
Не разбирам министерство на финансите, което просто го нямаше в парламента.
Не разбирам реформаторите- мисля, че само трима от тях гласуваха, и то шарено. Не разбирам ДПС, които групово гласуваха против, а уж са загрижени за бюджета. И не разбирам собствената си група, от която едва 10 колеги бяха в залата и ме подкрепиха.
Краен резултат:
Подарък от 5 млн лева за един хазартен играч, загуба за държавния бюджет и дълбоки съмнения в корпоративни зависимости на народни представители.
Защо тогава се чудим, че хората ни мразят?"