Киев забрани Дядо Мраз в Украйна
Секция: СВЯТ
20 Ноември 2014 11:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Киев забрани Дядо Мраз в Украйна

/КРОСС/ Тази Нова Година децата в Украйна ще трябва да изпращат желанията си на Свети Николай, както е прието в Европа, а не на традиционния досега Дядо Мраз, пише ukraina.ru.

Един от организаторите на новогодишните тържества в украинската столица и основател на международния фестивал «Страна на мечтите», а също и лидер на група «ВВ» Олег Скрипка, заяви на пресконференция, че това ще бъде «първата украинска Нова Година».

«По-рано Новата Година в Украйна представляваше хибрид между американската и съветската Нова Година, тоест имаше надпревара между Санта Клаус и Дядо Мраз», поясни той. Олег Скрипка изрази увереност, че сега «е необходимо да се върнат традициите на Украйна и да се върне Свети Николай».

Нововъведението коментира блогъра variag 2007:

«Сйъдейки по това, КАК сега програмират децата, посявайки «доброто и вечното» в душите на украинските деца е достатъчно да проследи един детски празник в Станиславув (град в Полша), където учиха децата да изгарят чучело на Путин. Предвид това, може да се прогнозира, че съвсем скоро ще има такива масови изгаряния и обесвания на «руския Дадо Мраз и неговата внучка Снежанка». Още повече, че Украйна вече има такъв опит», пише блогъра.