Защитата на Филип Златанов иска отвод на вещото лице
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Ноември 2014 11:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защитата на Филип Златанов иска отвод на вещото лице

/КРОСС/Защитата на Филип Златанов иска отвод на Валери Костадинов - вещото лице, изготвило експертиза за почерка на един от тефтерите на Златанов.

Костадинов бе категоричен пред съда, че почеркът е на Филип Златанов.

Пред съда Валери Костадинов посочи, че първата експертиза е по оригинални 29 страници от дневника на Златанов. Той бе категоричен, че всичко написано е именно от Златанов.

Костадинов е имал съмнение писаното да е от Искра Фидосова, но след като категорично е установил, че е от Златанов, тази версия е отпаднала. Когато е изследвал записките, е имало само един бележник. За втория научил от медиите. Той го е изследвал в Столичното следствие, никога не му е било отказвано да му бъде дадена стая там и всичко, от което има нужда за изследването си.

След като бе разпитан, Костадинов зададе въпроса кой е виновникът за цялата тази истерия в държавата и защо се стигна дотук. "Този "кой" въведе заблуждение в следствието, следствието от своя страна заблуди прокуратурата и прокуратурата заблуди съда и оттам цялата държава. Питам аз кой е този "кой", който каза, че експертизата на Филип Златанов е правена на ксерокопие върху ксерокопие, което въобще не отговаря на истината. Най-лесно е да се даде на обществото това, което боде окото, а другото да се прикрива. Там търсете човека, направил тези изявления, каза Костадинов.

"Аз не съм виждал никакви тефтери от лятото на миналата година", заяви по-рано самият Златанов, на влизане в съда. Адвокатката му Ирен Савова посочи, че тефтерите в цялост не са представяни никога на нито една медия.