Българите в Испания летят най-евтино към дома за празниците
Секция: Туризъм
20 Ноември 2014 16:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българите в Испания летят най-евтино към дома за празниците

/КРОСС/ Всяка година хиляди българи в чужбина се завръщат в родината, за да прекарат декемврийските празници с близките си. Колко скъпо ще струва на сънародниците ни пътуването към дома тази година, анализира агенция eSKY.bg.
Традиционно в периода на коледно-новогодишните празници цените на самолетните билети са едни от най-високите през годината. Това е така, защото един от факторите за тяхното формиране е и наличието на големи празници в дестинацията, когато се очакват много пътувания от и към нея.
Много българи, които пътуват към родината през декември, резервират билетите си месеци по-рано, когато цените също са по-високи, но далеч от нивата, които достигат месец преди празниците. Не всеки, обаче, може да си позволи да планира пътуването си толкова отрано.
Какви са цените на самолетните билети в момента?
Оказва се, че от държавите с най-много български емигранти, в момента най-евтино за празниците могат да се приберат българите в Испания - около 170 000 души по неофициални данни. Независимо, че традиционно повишение на цените има, то е в рамките на нормалното и сънародниците ни все още могат да летят сравнително изгодно от Барселона, Мадрид и Валенсия.
Полетите от Италия също отбелязват сравнително малък ценови ръст, като от Рим дори може да се лети на цени, съпоставими с традиционните. Полетите от Милано са скочили около 3 пъти, но те по принцип са едни от най-евтините, отбелязват от eSKY.bg.
По-осезаемо повишение има в цените на полетите от Германия - Берлин около два пъти, Дортмунд и Франкфурт - над 3 пъти.