Кунева: Правосъдната реформа и влизането в Шенген трябва да се разглеждат през икономическите ползи за страната
Секция: ПОЛИТИКА
20 Ноември 2014 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кунева: Правосъдната реформа и влизането в Шенген трябва да се разглеждат през икономическите ползи за страната

/КРОСС/ Правосъдната реформа, добрите резултати по Механизма за сътрудничество и оценка и влизането в Шенген трябва да се разглеждат през ползите за икономиката на България, през растеж и работни места. Това заяви днес вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева на среща с Н.Пр. посланика на Кралство Великобритания Джонатан Алън.
Г-жа Кунева очерта приоритетите на новото правителство, като подчерта, че кабинетът има амбициозна програма, която съвпада с очакванията на обществото за реформи в ключови сектори. Тя посочи, че очаква напредъкът на България да бъде отразен в доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка, който трябва да бъде оповестен през януари догодина.
Една от основните теми на разговора беше българското председателство на ЕС през 2018г. България и Великобритания са заедно в тройката председатели в рамките на година и половина и се предвижда да имат много съвместни проекти по темата. Официално в България подготовката за председателството започва от 2015г.
В хода на разговора беше обсъдено и сътрудничеството между двете държави по отношение на международните заплахи и засилването на институциите.