Балет на лед, храна на топло
Секция: КУЛТУРА
27 Ноември 2014 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Балет на лед, храна на топло

/КРОСС/ Майсторите на спорта Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков споделят тайните на изключителната си форма.

Броени дни остават до пристигането на световноизвестния Балет на лед в София. От 20 ноември насам шампиони и „майстори на спорта" на Русия гастролират в Бургас, Варна и Велико Търново, навсякъде посрещани с пълни зали и публика на крака.

Две от най-обичаните по цял свят балетни произведения от Чайковски - „Лешникотрошачката" и „Пепеляшка" по Прокопиев оживяват пред българската публика в изпълнение на Държавният балет на лед от Санкт Петербург.

Трупата пристига у нас под патронажа на Негово превъзходителство Ю.Н. Исаков посланик на Русия в България и под ръководството на арт- директора, главен хореограф, бивш солист на световноизвестния Мариински балет, заслужил художник на Русия Константин Расадин. А в състава й са цяла канонада от шампиони и „майстори на спорта" на Русия.

Изключителна дисциплина, строг режим на тренировки и хранене и много талант са ключът към успеха на световноизвестната трупа.

Дори и на турне те са изключително внимателни към диетата си, която включва много протеини, както и въглехидрати след и преди тренировка, с които захранват енергийните депа и се предпазяват от загуба на мускулна маса и едновременно с това запазват перфектния си външен вид на естетически спортисти.

Затова основните фигуристи в шоутата - майсторите на спорта Екатерина Кострьомина и Олег Ягубков сами избраха ресторанта, в който да се хранят и чиято кухня отговаря на високите изисквания за продуктите в менюто им и здравословното им съотношение.

Докато са в София те ще се хранят в Trattoria Giuseppe Verdi, където ги е впечатлил изключителният опит в задоволяването на най-претенциозните вкусове с изцяло чиста храна - маестро Джузепе Ломушо, на когото се доверяват редица български звезди, както и световни знаменитости, като Ейджиън Броуди, Андреа Бочели, Иван Димов, Лара Фабиан и други.

Двамата фигуристи са избрали меню от специални парти, салата, месо и риба, които ще ги подготвят енергийно за предстоящите представления в София.