Пореден руски конвой достави помощ в Донбас
Секция: Русия
30 Ноември 2014 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пореден руски конвой достави помощ в Донбас

/КРОСС/ За пореден път Русия достави хуманитарна помощ в Югоизточна Украйна. Моторизираната колона се състои от 106 камиона, превозващи повече от 1200 тона различни товари.

Това е осмата хуманитарна пратка от Русия за жителите на двете самопровъзгласили се републики в Донбас. 400 тона от хуманитарната помощ бяха разтоварени в Луганск, а над 800 тона - в Донецк. Представители на Министерството на извънредните ситуации съобщиха, че основната част от товара са хранителни продукти, гориво, а също така строителни материали, необходими за възстановяването на повредените по време на боевете жилищни постройки.

Колоната, която този път беше проверена и от украинските гранични служби, се движеше бавно заради тежките метеорологични условия и затова бе необходимо повече време да стигне до местоназначението.
Първият конвой с руска хуманитарна помощ беше изпратен в Донбас в средата на август. От тогава до сега в Югоизточна Украйна бяха доставени близо 9,5 хил. тона товари - предимно храни, медикаменти и строителни материали.