Велизар Енчев напуска ПГ на „Патриотичен фронт”
Секция: ПОЛИТИКА
30 Ноември 2014 17:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Велизар Енчев напуска ПГ на „Патриотичен фронт”

/КРОСС/ Велизар Енчев напуска ПГ на „Патриотичен фронт", обявява самият той в отворено писмо и уведомление до председателя на парламента Цецка Цачева. Писмото ще бъде връчено на Цачева утре.

Сред мотивите на Велизар Енчев са „тоталната подмяна и политическата измама", извършени от ръководството на „Патриотичен фронт". Депутатът се разграничава категорично и от ксенофобските прояви.

„По време на предизборните кампании в последните 18 месеца представителите на НФСБ в нито един момент не заявиха на своите избиратели, че в Народното събрание ще се коалират с ГЕРБ и Реформаторския блок, чиито идеологически платформи нямат нищо общо с идеите и програмата на Националния фронт за спасение на България", заявява Енчев. По този начин коалицията излъгала 240 хиляди български граждани, които повярваха, че нейните идеи нямат нищо общо с тези на олигархия. Тези действия са равносилни на политическа измама от страна на „Патриотичен фронт", добавя той.

Особено тревожно е фиксирането върху етническата принадлежност на опонентите на НФСБ (част от коалицията ПФ), което хвърля сянка върху демократичния облик на партията и дава основание за обвинения в ксенофобия.

Велизар Енчев беше единственият депутат от ПГ на „Патриотичен фронт", който гласува срещу избирането на Бойко Борисов за министър-председател, на правителството и на Цецка Цачева за председател на Народното събрание.

„В продължение на години НФСБ остро се противопоставяше на икономическата, финансовата, социалната, вътрешната и външната политика на тези две десни формации - ГЕРБ и РБ, носещи голяма отговорност, като управляващи в предишни периоди, за днешното тежко състояние на държавата", започва писмото си до председателя на НС, с което той уведомява, че напуска ПГ на „Патриотичен фронт".

„Парламентарната подкрепа на „Патриотичен фронт" за кабинета на ГЕРБ и Реформаторския блок е недопустима подмяна на вота на нашите избиратели. Тези избиратели дадоха гласа си за НФСБ, а не за правителство на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Радан Кънев, Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Корман Исмаилов. Те гласуваха за партията на патриотизма и социалната справедливост, а не за партии, които проведоха грабителска приватизация и корупционно концесиониране, които унищожиха селското стопанство, здравеопазването и социалната система и докараха пенсионерите до просешка тояга", посочва Верлизар Енчев.