Тежка катастрофа затвори прохода Предела
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2014 13:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тежка катастрофа затвори прохода Предела

/КРОСС/Два товарни автомобила са се сблъскали челно на пътя Симитли - Банско над Градево, където има ремонтни дейности. Един човек е тежко пострадал в катастрофата при прохода Предела.

Пътният инцидент е станал малко след 11.00 ч. днес. В момента пътят в района на Предела е затворен и в двете посоки за тежкотоварни автомобили. Движението се отклонява по пътя за Разлог.

На място са пристигнали екипи на полицията и Спешен център. Единият от шофьорите е тежко пострадал и е откаран в болница в Благоевград. За да бъде изваден другият шофьор, спасителните екипи разрязаха ламарините на камиона.

Все още не е ясна причината за катастрофата. Първоначалната информация беше за пътен инцидент, при който ТИР е помел по пътя си няколко леки автомобила, чакащи на светофар на ремонта на пропадналия път.

Подпорната стена на пътя се свлече на 23 октомври. Оттогава се ремонтира и трябваше да бъде готова в края на тази седмица за откриването на ски сезона в Банско.

На същия път при основен ремонт през октомври 2007 г. ТИР не успя да спре на светофара и помете пет автомобила и валяк. При инцидента загинаха петима души, информира Дарик Благоевград.